İngiltere’de 7 ila 14 yaş arası bin çocuğun katıldığı araştırmaya göre, çocukların yüzde 34’ü kendi beğenileri doğrultusunda okuyacakları kitapları seçemiyor ve yüzde 20’si okudukları için yargılandığını hissediyor. Dünya Kitap Günü CEO’su Cassie Chadderton “Çocuklar bize okuma tercihlerinin yetişkinler tarafından değerlendirildiğini söylediler” diyerek bu durumun çocukların okumaya karşı ilgisini olumsuz yönde etkilediğini vurguluyor. Araştırmada ayrıca, ebeveynlerin okuma alışkanlıklarının da çocukları yönlendirdiği belirtiliyor. Çocukların sadece yüzde 25’i ebeveynlerinin evde kitap okuyarak rahatladığını söylerken, yüzde 56’sı ebeveynlerinin telefonlarında gezindiğini ve yüzde 52’si TV izlediğini anlatıyor. Araştırma, ailelerinde ve öğretmenlerinde gözlemledikleri bu alışkanlıkların çocukları okuma yerine farklı aktivitelere yönelttiğini ortaya koyuyor.
Related Posts
Düzce Üniversitesi Rektörü, Etkili Bilim İnsanları Listesine Giren Akademisyenlerle Bir Araya Geldi
- Seher Alp
- 21 Ekim 2024
- 1 min
- 0
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan Dünyanın En Etkili Bilim…
Charlotte Cardin bir kez daha Türkiye’ye geliyor
- Seher Alp
- 21 Ekim 2024
- 1 min
- 0
Kanadalı şarkıcı-söz yazarı Charlotte Cardin, dünya çapında büyük yankı uyandıran "99 Nights Tour" ile yeniden…
Bergama’da 4 bin 500 yıllık tanrıça figürü bulundu
- Seher Alp
- 20 Ekim 2024
- 3 min
- 0
İzmir'in Bergama ilçesindeki Pergamon Antik Kenti'nin hakimiyet alanında yer alan Bakırçay Ovası'nda yürütülen yüzey araştırmalarında…