Vatandaşa eşek eti sattı, savunması ‘pes’ dedirtti

Öz Kasap: “Eşek Eti Satmadık, Anlamayız!”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ekim ayında yayımladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesi, Türkiye genelinde satılan ürünlerin sağlığı tehdit eden maddeler içerebileceğini ortaya koydu. Liste, özellikle satılan domuz ve eşek etleriyle dikkat çekti.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Öz Kasap da listenin içinde yer alınca, bölge halkı endişeye kapıldı. Kasap, ‘eşek eti’ tespit edilmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

‘Çocukluktan Beri Kasaplık Yapıyorum, Eşek Eti Anlayamam!’

Ozan Gökçe, Gıda Bülteni’ne yaptığı açıklamada, maliyetleri düşürmek için yeni bir toptancıdan et almaya başladıklarını ve sorunla karşılaştıklarını belirtti.

Gökçe, “Dükkanımızın karşısına kısa süre önce et toptancılığı yapan bir yer açıldı. Biz de yakıttan tasarruf edelim diye eti buradan almaya başladık. Eylül ayında ilk kez aldık. O zaman da Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelip kontrol yapmışlar, temiz çıkmıştı. Ancak son kontrolde eşek eti olduğunu öğrendik.” dedi.

“Et aldığımız toptancıyı avukata verdik, durumu yetkililere bildirdik. Biz asla bilerek eşek ya da at eti satmazdık. Bu konuda bilgimiz yok. Tavuk olsa belki anlarız, ama eşek etini hiç görmemişiz bile.” diyen Gökçe, kasabın sahiplerinin Mustafa – Fatoş Şimşek olduğunu ve ağabeyinin kaza geçirdiğini ve yoğun bakımda tedavi gördüğünü ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir